Tips till maskeradfesten

När du ska anordna en fest kan det vara roligt med maskeradtema. En maskeradfest kan ge en helt annan atmosfär än en vanlig fest. Många uppskattar maskerad- och temafester. Om din maskeradfest ska bli perfekt finns det några tips och trix du kan tänka på, allt från roliga maskeradkläder till festmiljön. Det allra första du behöver göra är att bestämma vilket tema festen ska ha. Festplaneringen kommer att utgå ifrån temat. Några teman som du kan använda är filmtema, yrkestema, ett visst decennium, speltema eller pirattema. Det går också bra att kombinera teman som exempelvis filmtema med ett årtal eller decennium. Fundera på vad du tycker är roligt och vad som skulle kunna uppskattas av gästerna. Om gästerna känner sig obekväma med temat blir det inte roligt att klä ut sig. Att välja maskeradkläder är roligt och ett tillfälle att få utlopp för kreativitet. Det finns massor med kläder, smink, accessoarer att mixa och matcha med, låt fantasin flöda.

Planeringen är viktig

Planering är det viktigaste för en lyckad fest. Försök att förbereda så mycket som möjligt innan alla gäster kommer för att slippa onödig stress. Ett annat tips är att försöka vara kreativ och ta ut svängarna, var inte för förväntad. Att anordna en maskeradfest kan kosta en del. Det kan vara en bra idé att spara ihop till festen i förväg. För att komma billigare undan kan du tillverka dekorationerna själv, servera buffé och bål, plocka vilda blommor om det är sommar och mejla inbjudningskort.

Dekorera lokalen

Att dekorera lokalen rätt kommer verkligen ge festen ett lyft. Dekorationerna skapar hela stämningen på festen. Det första intrycket är otroligt viktigt, det kan vara en bra idé att göra något roligt redan i entrén. På en fest är det många som gillar att dansa så om det finns yta som kan bli ett dansgolv är det perfekt. När du ska välja lokal är det bra att tänka på att det ska finnas utrymme att röra sig och naturliga ytor att mingla på. Kanske har du ett uterum som passar perfekt.

Festmat

När det kommer till maten är det roligt om det har något med själva temat att göra. Har du en kompis som är duktig på att laga mat kan du fråga om hjälp. Snittar, snacks, pizzabitar och dylikt är perfekt festmat om du inte vill ha sittande middag. Glöm inte vickning, sent på kvällen är många hungriga igen. Ett tips är att tänka igenom maten så det är välkomponerade saker du bjuder på och att det är en bra blandning som passar många.