Tips på utomhusaktiviteter

I många diskussioner och debatter pratas det en hel del om att människor i dagens samhälle vistas alltför mycket inomhus. Många väljer att stanna inomhus för att det är mer bekvämt men faktum är att du behöver frisk luft och att röra på dig utomhus är bra för din hälsa. Det finns minst lika många saker att göra utomhus som inomhus och i det här inlägget kommer du att få några tips på utomhusaktiviteter som passar de flesta.

Kolla på stjärnorna

En del människor undviker att vistas utomhus när det är mörkt ute. Det dessa människor då missar är en fantastisk stjärnhimmel. Att kolla på stjärnorna kan både vara lugnande, intressant och tankeväckande. Eftersom luften i de större städerna är förorenad med avgaser kan man ibland behöva ta sig en bit utanför staden för att få se en riktigt häftig stjärnhimmel. Men det är det värt. Du kan kolla på stjärnorna bara genom att blicka ut i himlen med dina egna ögon. Men för att ta upplevelsen till nästa nivå kan du köpa en stjärnkikare som gör att du ser stjärnorna ännu bättre. Det finns flera olika sorters stjärnkikare i olika modeller och prisklasser.

Naturens skafferi

Ett annat förslag på utomhusaktivitet är att ta tillvara på det som är ätbart ute i naturen. Naturen är fylld av råvaror vi människor kan äta av. Det är särskilt vanligt på hösten att man ger sig ut och plockar bär, till exempel hjortron, lingon och blåbär. Något annat vi kan ta tillvara på i naturen och göra goda saker av när vi är hemma är svamp. En sorts svamp som är vanlig att plocka är kantareller. En sak som kan vara bra att tänka på är att du behöver ha bra kunskap kring det du plockar, annars finns risken att du plockar fel typ av bär eller svamp. Det kan resultera i en förgiftning om du äter något som är giftigt för människor. Därför ska du vara noggrann med vad du stoppar i dig från naturen.

Promenader

Att promenera ute i naturen är ett bra sätt att få motion och en stunds miljöomväxling ifall du har suttit inomhus hela dagen. Dessutom får du tid att lyssna på något du tycker om, till exempel podcast, musik eller ljudböcker. Men det går förstås bra att promenera helt utan något i öronen ifall du föredrar det. Naturen kan vara underhållning nog i form av djur och vackra vyer.

Geocache

Ett annat förslag på utomhusaktivitet är geocaching. Geocaching är en typ av skattjakt där du med hjälp av en GPS kan följa koordinater som leder till ett fynd. Dessa fynd består av skatter som andra deltagare har lagt ut. När du har hittat en cache , som det kallas, måste du lämna efter dig något annat i lådan.