Ta hand om din vinterhy

Vet du om att huden är kroppens största organ? Att ta hand om huden handlar både om hälsa, välmående och skönhet. Sminket sitter bättre på mjuk hud. På vintern är det särskilt viktigt att du vårdar huden med lite fetare krämer, gärna cold creams som skyddar huden både i slalombacken och på stan.

 

Satsa på cold cream

 

Det är härligt att vara utomhus vackra vinterdagar: gnistrande snö, roliga och utmanade aktiviteter. Fikat smakar också alltid fantastiskt. Vare sig du ska åka till fjällen, hålla till i en slalombacke nära dig, åka på tur, jogga eller om du bara gillar att promenera måste du skydda huden extra mycket på vintern. Det är inte bara kyla och vind som torkar ut huden, utan den måste också hantera enorma värmeväxlingar. Bara att gå ut genom ytterdörren kan vara 30 graders skillnad. Bästa sättet att vårda huden är med cold creams. Krämer som är särskilt framtagna för vintern. Gå in på Hudoteket så hittar du allt du behöver för din hy och alltid med schyssta rabatter. Ett tips är att vårda huden med Bioline Vita+ tillsammans med en cold cream, så mår huden bra.

 

Solskydd året om

Du behöver skydda huden året om mot solens skadliga strålar, särskilt vinterdagar med snö. Snön reflekterar solen. Det innebär att din hud utsätts för både starka vindar, väta när du får snö på kinderna och samtidigt solstrålar från både himlen och snön på marken. Soliga Grand Canaria i all ära, men friskast och fräschast är personer som varit i fjällen eller Alperna. Både motion och solsken som ger en hälsosam look.

Sminka dig smart

Om du ska åka slalom, skidor, snöskoter, långfärdsskridskor eller rida i kylan så kan du ju samtidigt vilja vara snygg. Satsa på vattenfast mascara så slipper du pandaögon. Glöm inte heller att skydda läpparna. Under riktigt vita dagar bör du ha läppbalsam med hög solskyddsfaktor.