Stärk hela kroppen med roddmaskin

Att gå till ett gym har sina fördelar, men även ett hemmagym kan ge dig vad du behöver när det kommer till både kondition och styrketräning. Vilka redskap du väljer att ha hemma beror på vilken typ av träning du vill genomföra, men det finns de som tränar hela kroppen, vilket gör att du slipper ha många redskap som trängs i vardagsrummet.

Bästa redskapet för ditt hemmagym

Det finns en mängd olika redskap som kan utgöra ditt hemmagym. Vanliga varianter är hantlar, motionscykel, yogamatta, stepup-bräda och liknande. Men även om hemmagym är bra på många sätt behöver du ändå tänka efter så att du har plats med dina redskap. Därför är roddmaskin ett perfekt val eftersom den tränar i stort sett hela din kropp, vilket gör att du inte behöver så många fler grejer. Idag finns dessutom så många varianter att du kan välja en mindre variant som även går att fälla ihop. Du behöver dock vara noga med att köpa en roddmaskin som passar just dig då inställningarna för vikt och längd behöver bli rätt. Men när den väl är på plats kommer du inte ångra dig, och du kommer på ett enkelt sätt kunna träna hela kroppen hemma i vardagsrummet. Roddmaskin är även väldigt bra om du behöver rehabilitering då rörelserna är mjuka och inte frestar på kroppen genom de stötar som exempelvis uppkommer på ett löpband.

Kombinera aktiviteter för dig och vännerna

När du nu ändå har ett hemmagym – varför inte bjuda hem några av dina vänner eller väninnor för en tränings- och spakväll tillsammans? Förbered ditt gym, härlig musik i bakgrunden, ett avkopplande hemmaspa i badrummet och vatten och hälsosamma tilltugg för dina besökare. Ägnar du dig åt lite hemmaodling i köket eller trädgården ger det extra känsla om du bjuder på grönsaker från dina egna odlingar också. Det kommer bli en helkväll för dig och dina vänner, med både träning, avkoppling, gemenskap, och hälsosam mat. Det blir dessutom en extra puff för dig som kanske har svårt att komma igång med ditt hemmagym – så varför inte göra tränings- och spakvällen till en återkommande händelse för dig och dina vänner?