Spel

Det är mycket längesedan olika spel kom till vårt avlånga land. Förr i tiden spelades schack av handgjorda pjäser och andra enklare familjespel i fotogenlampornas varma ljus. Fia med knuff är ett tärningsspel som också hängt med väldigt länge. Det används även i vår moderna tid och spelas ofta i familjer med barn.

 

Kortspel blev mer och mer populärt och utvecklades senare till bland annat spel på kasinon även i Sverige.

Tiderna förändras och olika tekniker har utvecklats för spel. Tv-spel, datorspel och många spelappar finns det nu.

I början av den här eran användes en spelkonsol för att manövrera olika delar i spelet. Det är fortfarande väldigt vanligt att en sådan används, vilket kan kännas stabilt för många. Flera personer sitter ofta tillsammans framför exempelvis tv-apparaten och spelar olika spel med hjälp av varsin konsol.

Spel finns för alla åldrar

Många hittar sina absoluta favoritspel och är någon en fantast av spelet Minecraft och även praktiska ryggsäckar så titta här. Ryggsäckar blir mer och mer populära och ses på allt från små barn till den äldre generationen. De är praktiska att packa i och har ofta flera fack där smått och gott kan stoppas ner.

När det spelas LAN så kan man vara säker på att se väldigt många ryggsäckar nedanför de uppställda borden när spelarna är på plats.

Det finns väldigt många spel som kan spelas av familjer med barn. Det kan skapa en gemenskap i vardagen som annars kanske skulle gå om intet.

Gemenskap finner många även i spel som finns online. Där spelas ibland olika karaktärer och man känner igen varandra med ett nickname, det vill säga ett smeknamn. Det går att chatta med varandra under tiden och det kan leda till något mer än att bara prata om spelet och hur det går.

Att spelandet är här för att stanna, då det har blivit en livsstil sedan länge för många, det är ett som är säkert.