Skapa en spadag med vännerna hemma

 

Visst är det härligt att gå på spa, få sitta i bubbelpool, få vårda ansikte, hår och hud. Kanske rent av lyxa till med en massage. Men det är dyrt. Du kan istället bjuda in vännerna till en härlig spadag hemma hos dig.

Förberedelser

För en lyckad spadag bör ni skapa den tillsammans. Först bör ni komma överens om du som inbjudare ska tillhandahålla alla ansiktskrämer, masker och inpackningar eller om alla ska ta med sig eget hemifrån. Det kan finnas personer som föredrar att få använda sina egna produkter. Du bör också förhöra dig om allergier och överkänslighet. Då behöver ingen ha ont magen för att den ätit rå lök. Sedan bör du be dina vänner att ta med egna morgonrockar. Spadagar tillbringas ju bäst i en härlig morgonrock. Är det så att du har en sommarstuga med bastu ute på landet är det ju det absolut roligaste alternativet. Det fungerar även vintertid: ni kan då maxa helgen med att ta ett snöbad eller bada isvak! Då kan ni göra det till en riktig tjejhelg.

Spadagen

Se till att det finns bra sittplatser för alla i vardagsrummet där ni dricker te, kaffe eller vin och fikar gott. Lägg fram några Ellemagasin som inspiration. Börja med att tvätta håret över badkaret och gör inpackningar som får sitta i under dagen. Rengör era ansikten och lägg på rengörande eller vårdande ansiktsmasker. Sitt sedan med fötterna i fotbad i vardagsrummet eller ute på altanen medan ni äter något gott. Njut sedan av dagen och skratta mycket.