Satsa på bemanningsföretag för att rivstarta karriären

Du behöver ett nytt jobb som verkligen tar dig framåt och ger dig möjligheter att skapa en karriär? Då ska du börja hos ett bemanningsföretag för att därifrån hitta ditt nästa jobb.

 

Bemanningsföretag: matcha rätt person med rätt arbetsplats

 

Det kan vara svårt att veta vilken arbetsplats eller bransch som passar dig. Särskilt om du är i början av din karriär. Din utbildning ger dig en bra kunskapsbas, men vad du verkligen är skicklig på och på vilket sätt som du arbetar bäst är något som du lär dig från arbetslivet. Då är det klokt att inte låsa sig fast vid ett jobb eller bransch, utan att du ger dig möjligheten att testa olika ställen. Eller i alla fall få möjlighet att testa olika ställen. Det är en av fördelarna med just bemanningsföretag. Bemanningsföretaget har redan kontakt med många företag och olika branscher.

Målet för bemanningsföretaget är att skapa en bra matchning mellan företaget och anställd: alltså att du ska hitta den bästa arbetsplatsen för dig samtidigt som du är företagets bästa lösning. Det är svårt att göra på egen hand. En bra start är hos Bravura.se som särskilt satsar på unga människor i början av sin karriär, med fokus på business administration, IT, tech, sale och customer support. Du behöver inte ens ha erfarenhet för att få ett intressant jobb via dem, däremot vara karriärsugen och intresserad av att lära dig och göra ett riktigt bra arbete.

Testa arbetsplatsen

Du skriver in dig på Bravura och ska ta ditt nästa kliv i karriären. Målet för dem är att de företag som anlitar dem verkligen ska bli nöjda med matchningen. Du kan känna dig trygg med att du inte ”bara får ett jobb”, utan att det finns en tanke med var du hamnar. Det kan vara riktigt svårt att göra på egen hand: då får du helt enkelt bara ta den anställning som du blir erbjuden. Hos ett bemanningsföretag finns det ett större utrymme för att vara flexibel och verkligen testa på olika platser. När du sedan kommer till arbetsplatsen får du och företaget en möjlighet att ”testa på varandra”.

För att bygga upp en karriär är det viktigt att hamna på ett ställe där du både trivs, kan bidra och lära dig nya saker. Det är också en orsak till att många företag föredrar att gå via bemanningsföretag när de letar efter ny personal. De behöver inte köpa grisen i säcken, utan kan vara säkra på att de verkligen har hittat rätt person innan de skriver på anställningsavtalet. För att få en bra start på din karriär är det också smart att inte hoppa omkring för mycket mellan olika ställen. Du verkar mer seriös om du jobbar ett-två år på ett ställe, än om du under samma tid har avverkat fyra olika företag.