Minimalism

Minimalism handlar om att leva så enkelt som möjligt. Det är en livsstil som fler och fler anammar, både utifrån ett praktiskt och ekologiskt perspektiv.

För många saker

En orsak till att många börjar med en minimalistisk livsstil är att de känner sig stressade över alla saker de äger. Att alltid behöva välja bland ett flertal kläder som knappt passar eller städa bostaden hela tiden. Våra saker kan verkligen göra oss stressade. Om vi har mycket saker är det också lätt att mycket bara blir liggande i lådor och skåp. När vi öppnar skåpet eller går ner i källaren blir vi påminda om allt vi äger. Sånright vi stänger snabbt dörren.

Minimalism – mini med allt

Man kan säga att en minimalist bantar ner livet till det mest väsentliga. Det är många företagare och konstnärer som menar att de blivit mycket mer kreativa och effektiva sedan de valt en mer minimalistisk livsstil. Det handlar både om mindre möbler, saker och kläder, likväl som mindre av ”lyxet”. Kanske har du en fin sommarstuga vid kusten utanför Örnsköldsvik, som bara stressar dig. Som minimalist tänker du igenom allt i livet: sälj det som du inte använder och som för dig framåt i livet. Sälj sommarstuga, bil och alla extra kläder. Så kan du leva ett friare liv.