Designmärken som säljer parfym

Många av de största varumärkena som designar exklusiva kläder är även bra på att inkludera parfymer i sina sortiment. I det här inlägget får några exempel på kända kläddesigners som också säljer parfymer.

Hugo Boss

Hugo Boss är namnet på en tysk klädtillverkare. Varumärket grundades år 1924 av den tyska formgivaren och kläddesignern Hugo Ferdinand Boss, som gett varumärket dess namn. Varumärkets tidiga historia är inte det ljusaste eftersom det slog igenom när de tillverkade uniformer till Tysklands militärer och det nazistiska ungdomsförbundet under andra världskriget. Men det är något som tillhör varumärkets förflutna och det är numera ett av världens mest kända varumärken som tillverkar kläder både för dam och herr. Förutom att de tillverkar kläder så är de kända för sina parfymer för både dam och herr. Du kan köpa Hugo Boss parfymer i fysiska butiker och i de som säljer parfymer online.

Coco Chanel

Coco Chanel är namnet på ett annat känt varumärke som banade vägen för kvinnliga kläddesigners. De var dessutom tidiga med att släppa parfymer och deras parfym Chanel No. 5 är en av världens mest kända parfymer som slog igenom tack vare att Marilyn Monroe berättade i en intervju att det var hennes favoritparfym. Personen bakom varumärket hette Gabrielle Bonheur Chanel men kallades för Coco. Hon föddes i Frankrike år 1883 och hade redan som ung ett intresse för mode.

Calvin Klein

Ett annat exempel på ett framgångsrikt varumärke som bland annat säljer parfymer är Calvin Klein, vilket även dess skapare heter. Calvin Klein föddes i New York år 1942 och blev tidigt en del av New Yorks modeelit. Varumärket grundades år 1968 och tillverkade i början kappor. Men det dröjde inte särskilt länge förrän utbudet utökades. Numera är Calvin Klein starkt förknippat med bekväma underkläder för både män och kvinnor och deras parfymer som varit en del av deras sortiment sedan i slutet på 1990-talet. De säljer parfymer för både dam och herr.

DKNY

DKNY är en förkortning på Donna Karan New York. Namnet kommer från dess skapare, Donna Karan, som föddes år 1948 i New York. Om vi tar Initialerna på grundaren och hennes födelsestad får vi varumärket DKNY. Donna växte upp med en far som arbetade som skräddare och det var där hon fick sitt första intresse för modeskapande. Hon pluggade design och jobbade som assistent till kläddesignen Anne Klein innan hon år 1984 startade sitt eget varumärke DKNY. Förutom att varumärket är känt för sina kläder så är det känt för parfymerna. Den parfym som är typisk för DKNY är den äppelformade parfymflaskan som doftar äpple och heter Be delicious. Givetvis har parfymen fått sin doft och utformning efter uttrycket att New York i folkmun kan kallas för The big apple.