10 000 steg om dagen

 

10 000 steg om dagen är en bra utgångspunkt för dig som vill leva mer hälsosamt, men inte alltid vet hur du ska börja. Det är lätt att tala om näringsrik mat och motion, samtidigt som det kan kännas ganska otydligt. Vad är nog?

10 000 steg: inte magiskt, bara hälsosamt

Det är inget magiskt med just 10 000 steg om dagen. Det kommer faktiskt från det japanska företag som började sälja stegräknare på 60-talet. De insåg att det var smart att ge ett konkret råd för att öka försäljningen. Dock visar forskning att 10 000 steg om dagen är ett bra riktmärke. Vi behöver röra på oss minst 10 000 steg om dagen för att må bra. Om du vill leva mer hälsosamt kan just 10 000 steg om dagen vara ett första riktmärke att utgå ifrån. Då kan du lättare mäta dina framsteg. Känna att du uppnått dagens mål.

Och fortsätt

För att må bra räcker det dock om dagen är ett bra riktmärke. Vi behöver röra på oss minst 10 000 steg om dagen för att må bra. Om du vill leva mer hälsosamt kan just 10 000 steg om dagen vara ett första riktmärke att utgå ifrån. Då kan du lättare mäta dina framsteg. Känna att du uppnått dagens mål.

Och fortsätt

För att må bra räcker det dock inte att bara promenera. Du bör powerwalka eller jogga ibland. Ett tips är att anmäla dig till ett lopp, som Blodomloppet, då har du ett mål med dina dagliga steg. Om du behöver gå ner i vikt kan du behöva gå 15 000 steg per dag, men 10 000 är en bra början.